„Microsoft HoloLens“ ќе одат во вселената

„Microsoft HoloLens“ беспрекорно ги вклопува холограмите во реалниот свет.

„Microsoft“ вели дека холограмите ќе го подобрат начинот на кој ги правиме работите секој ден и ќе ни овозможат да правиме нешта што претходно никогаш не сме можеле да ги направиме.

Астронаутите на Меѓународната вселенска станица веќе ги користат, а НАСА планира да ги користи и за патувањето на Марс. Погледнете!

Поддржете ја нашата работа: