Направи Сам: „Робот- правосмукалка“

Ако идејата да имате робот-правосмукалка ви изгледа привлечно, погледнете што направиле луѓето од „Circuit Digest“.

Овој процес воопшто не е толку сложен како што изгледа. Роботот користи инфрацрвени и ултразвучни сензори за да ги избегнува масите, столиците и дтругите пречки на патот, а се движи со помош на електричен мотор. Користи дрвена платформа и едноставна мала правосмукалка (како за во автомобил) за процесот на чистење.

Сите спецификации и инструкции се објавени на интернет, така што може да започнете веднаш и да си направите робот-правосмукалка кој ќе ви помага во чистењето.

Поддржете ја нашата работа: