Новиот Леново смартфон со ласерски проектор

Интерактивниот приказ може да реплицира телефонски екран на допир, целосна големина на тастатурата на компјутерот, па дури и пијано дирки.

Ласерскиот проектор, исто така може да се користи за проследување на слики и видео клипови на ѕид.

„Smart cast“ телефонот беше претставен на првата Светска конференција за Технологија на Леново, каде што компанијата  исто така, обелодени нов тип на смарт часовник.

Димензиите на ласерскиот проектор се  34mm, 26mm и 5mm. Дополнително нема потреба од фокусирање кон ѕид или други рамни површини.

„Ласерскиот проектор помина тежок пат“, – велат претставници на Леново. Самсунг го лансираше „Galaxy beam“во 2012 година. Од тогаш не е произведен од други.

 

Поддржете ја нашата работа:
Ви благодариме за секоја ваша поддршка и донација