Ова 3 минутно видео можеби ќе ви ја смени перцепцијата за времето

Сите знаеме дека Земјата е стара, но тешко е да се прецизира колку точно.

Но, на крајот, што точно значат отприлика 4,5 милијарди години? Како го перцепираме тој период во нашиот мозок кој има и те како краток век?

Business Insider заврши неверојатно добра работа, прикажувајќи до времето на Земјата, ако истото беше растојание помеѓу Лос Анџелес и Њу Јорк во 3 минутна анимација.

Поддржете ја нашата работа: