Паметен паркинг

Иако просторот за паркинг зафаќа најголем простор од земјиштето во секој град, тој е многу лошо уреден и сите сме ја искусиле нервозата при барањето на паркинг место.

Одлично решение за тоа би можел да биде овој уникатен автоматизиран паркинг кој овозможува безбедно и лесно паркирање на дури 16 автомобили на површина на која инаку би се паркирале само 2 возила.

Овој систем може да се постави над или под земјата, или пак на мали површини кои обично не би можеле да се користат како паркинг. Цената на едно вакво е 200.000 евра за 16 возила, а постои можност и за изработка на паркинг за помал број на возила.

Подетални информации може да најдете на официјалната веб страница на компанија.

Поддржете ја нашата работа: