Погледнете како изгледа музиката во рацете на науката

Фотографот Стивен Орландо користел LED светла за да го следи движењето на изведувачите, што резултирало со серија на импресивни фотографии. Мора да напоменеме дека при создавањето на овие фотографии не е користен фотошоп. Тој едноставно ја движел камерата, а не изведувачот, и ги програмирал LED диодите да ја менуваат бојата за да се долови чувството за време. Прогресијата е од лево кон десно на фотографиите со виолина и виола, а од горе надолу на фотографиите со виолончело. Погледнете повеќе на неговите профили на Инстаграм и Фејсбук.

 

 

 

 

Поддржете ја нашата работа: