Погледнете како слоновите реагираат на зуењето од пчелите

Погледнете како слоновите се плашат од рој пчели, снимени растрчани за да избегаат што подалеку од вознемирувачкото зуење.

Комичното видео е снимено во Националниот парк Кругер од стана на група фотографи познати како Raw Wild founders.

Кетрин Ван Еик, 27 вели: “На почетокот ние бевме многу збунети, не знаевме зошто слоновите се толку вознемирени, мислевме дека има лав во околината. По кратко набљудување, забележавме рој пчели со помош на двоглед. Претпоставивме дека овие големи животни всушност бегаат од нив, но не сме сосема сигурни.“

Поддржете ја нашата работа: