Повторно дури во 2021 година: Еве како изгледаше „Крвавата волчја Месечина“

Иако постојат некои коишто се плашат и укажуваат дека е симбол на апокалипсата, луѓето ширум светот викендов можеа да уживаат во набљудувањето на феноменот на потполно затемнување на Месечината познат и како „крвава волчја супермесечина“, прв и последен во 2019 година.

 Материјалите се објавени од страна на агенцијата АФП, на својот профил на „Твитер“.

Следен пат на феноменот, кога Земјата, Сонцето и Месечината ќе се најдат во иста линија ќе се случи дури во 2021 година.

Поддржете ја нашата работа: