Ве покануваме на несекојдневен настан – научно популарно предавање на тема “Гравитациони бранови“, кое ќе го одржи нашата успешна физичарка, м-р Ивона Кафеџиска.

Предавањето е од отворен тип и ќе се одржи на 26-ти јануари, во просториите на планетариумот во Младинскиот Културен Центар, Скопје, со почеток во 20 часот.

Се надеваме дека и кај вас ќе се пројави желба за споделување и стекнување на нови знаења од научна тематика, како и во тимот на еНаука, кај кого владее “позитивна трема“ (сепак, гравитациони бранови!).

Повеќе информации и линк за пријавување на интерес за настанот на Facebook:

Пријавување за настан
Поддржете ја нашата работа: