Предвидувања за животот во 2022 година според „IBM“

Гигантот за технологија „IBM“ ја изнесе својата листа на иновации кои според нив ќе влијаат на нашиот живот во 2022 година.

1. Идентификација на нашето ментално здравје благодарение на вештачката интелигенција

2. Суперхеројска визија со помош на вештачка интелигенција и нови уреди

3. Ќе ја разбереме Земјата со помош на макроскопски системи

4. Нанотехнологијата ќе го достигне врвот во медицината

5. Паметни сензори ќе детектираат загадување на животната средина

Засега останува да видиме кога ќе бидат достапни за користење споменатите технологии.

Поддржете ја нашата работа: