Редок розов дијамант се продаде за рекордни 50 милиони долари

Редок розов дијамант се продаде на аукција за 50,3 милиони франци (50 милиони долари), што е рекордна вредност по карат. „Пинк легаси“, тежок само 19 карати, беше купен од американскиот бренд „Хари Винстон“ на аукцијата во Женева.

„Овој дијамант важи за еден од најубавите на светот. Тој има речиси 19 карати и е најрозов што може да биде, што е неверојатно и невидено. Тој го има највисокото ниво на интензитет на боја“, изјави Рахул Кадакија од „Кристис“.

 

Поддржете ја нашата работа: