Запознајте ја револуционерната секира на 21-от век

Луѓето користат секира (во различни облици) повеќе од 1.000.000 години. Но работата со секира може да биде и опасна, а и не е многу економична.

Овој човек (во видеото) дизајнирал сосема нова секира со која само со еден удар целосно се преполовува цел трупец и извонредно ќе им се најде на оние што секојдневно цепат дрва. Може да се забележи дека секирата има специфичен стил, исто е функционална како и обичната секира, но е многу поекономична.

Поддржете ја нашата работа: