Што ќе се случи кога ќе се сретнат Лава и Мраз?

Што се случува кога нешто толку жешко како лавата ќе дојде во контакт со нешто толку ладно како мразот? Дали ќе експлодира? Дали ќе го стопи мразот? Одговорот на овие прашања е не! Погледнете како научниот канал „Outrageous Acts Of Science” на експериментален начин ни ги прикажува и објаснува резултатите од оваа епска битка.

Поддржете ја нашата работа: