Што предизвикува мамурлаци и губење на свеста?

СПОДЕЛИ

Мамурлакот може да ве остави без концентрација, да се чувствувате раздразливо и чувствително на светлина – не е добра комбинација ако планиравте да го искористите поголемиот дел од денот и да не го поминете во кревет.

Главната причина за мамурлакот е етанол – алкохолот во вашите пијалоци. Тоа е токсична хемикалија која работи во организмот како диуретик, што значи дека ве тера да пилирате повеќе и може да бидете дехидрирани како резултат. Дехидрирањето е една од главните причини за симптомите на вашиот мамурлак.

Доколку не сакате мамурлак, или сакате да го олесните, сторете го следното:
– Пијте вода и други безалкохолни пијалаци измеѓу алкохолот, или следниот ден.
– Не пијте алкохол на празен стомак.
– Следниот ден, продолжете да пиете вода, и јадете работи високи во калиум, како банани, бидејќи етанолот уништува дел од овој минерал.
– Иако можеби е тешко, физичка активност и кофеин е добар начин да го убрзате процесот на расчистување.

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ
------- Донации -----------------------------------------------------------------------------BTC : 32CyCcnLh1wnLp5LqTm72BrWTsonxYtu7n --------------------------------------ETH: 0x5EB1a3010c339F794c2DA50Fd215Afc6B76334EA ----------------------------