Што значи „Плогинг“ во здравиот начин на живеење

СПОДЕЛИ

Дали сакате да трчате? Дали ви смета отпадот во природата? Позади името плогинг се крие новиот тренд од Шведска, кој личната грижа за вашето тело ја спојува со грижата за околината. Плогинг всушност значи трчање и истовремено чистење на ѓубрето по пат.

Називот доаѓа од зборот “jogging” што значи трчање и “plock upp” што значи собирање.

Дискусија

Коментари