Сите ние сме прекриени со бактерии

Таша Штурм, лабораториски техничар на Колеџот Кабриљо во САД, земала отпечаток од раката на својот 8-годишен син во петриев сад исполнет со агар – желе. Потоа, го поставила садот во инкубатор и резултатот може да го забележите и самите.

„Нема ништо лошо на сликата. Сите тие се чести бактерии од кои добиваме здрав имунолошки систем. Бактериите се насекаде“, вели Таша за „Huffington Post“.

Сите ние сме прекриени со бактерии, и тоа не е лошо!

Поддржете ја нашата работа: