Слушнете ги неверојатните звуци од Јупитер што ги сними леталото на НАСА

Леталото на НАСА „Juno“ на 4 Јули 2016 година ќе го направи историскиот подвиг прелетувајќи крај Јупитер испраќајќи „тон“ информации кои ќе им овозможат на научниците да дознаеме многу повеќе за џинот во нашиот сончев систем како и за неговите сателити.

Меѓутоа уште на 24 Јуни 2016 „Juno“ сними неверојатни аудио звуци при влезот во магнетното поле на Јупитер, звукот е толку неверојатен што е можно и да се наежите.

За да дознаете какви се мистерии ќе се обиде да открие „Јуно“ кликнете на овој линк

Поддржете ја нашата работа: