Социјален експеримент: РАСИЗАМ (видео)

Black-white arm wrestling

Овој социјален експеримент од Литванија е спроведен на тој начин што 10 лица мислат дека се поканети на интервју за реклама, при што треба да почекаат во чекалната заедно со еден човек што се преправа дека е имигрант. Притоа, тој ги замолува да му преведат расистичка порака што ја добил на Фејсбук.

Овој социјален видео експеримент има за цел да види како луѓето реагираат во ваков вид на ситуација, во конкретниов случај расизам, којашто често може да се сретне во секојдневниот живот, на улица, на училиште, на работа и слично. Погледнете ги нивните реакции.

Кога би се однесувале со другите луѓе со почитта што ја заслужуваат, светот би бил подобро место за живеење. Никогаш не е доцна за тоа…

Поддржете ја нашата работа: