Уметноста на замрзнатите меурчиња

Кој би рекол дека една толку едноставна детска игра може да претставува вистинска уметност! Шерил Џонсон, уметник и фотограф, експериментира со дување на меурчиња од сапуница на температури под нулата, и создава прекрасни уникатни кристални дизајни. Замрзнувањето на водата помеѓу слоевите сапуница започнува од дното и се шири нагоре се додека во целост не се покрие меурчето. Погледнете ги овие фотографии!

desktop-1422468060

desktop-1422468061

desktop-1422468065

desktop-1422468068

desktop-1422468070

desktop-1422468066

Доколку сте расположени, навратете се на детството и искористете го ладното време за и вие да направите некоја фотографија од замрзнати меурчиња. Очекуваме да ги споделите вашите фотографии со нас!

Поддржете ја нашата работа: