Видео кое ја истакнува силната емпатија и снаодливост на слоновите

Пред неколку дена, на YouTube каналот се појави видео од зоолошката градина Гранд Парк во Сеул, кое ја прикажува брзата реакција на два возрасни слонови кои го спасуваат нивното младенче од давење во базенот. Во еден момент, малото се лизга и паѓа во базенот.

Видеото ги импресионира луѓето од целиот свет, и многу коментираат дека тоа покажува дека слоновите имаат силна емпатија, брзо реагираат во нова ситуација, се адаптираат и наоѓаат решение за проблемите.

Дискусија

Коментари