Запознајте го новото руско супервозило

Новото руско супер возило едноставно изгледа незапирливо. Наречено е Шерп.

Наменето е за безбеден пристап до тешко достапните предели, вклучувајќи ја и водата и може да се движи со околу 6 километри на час во вода, и максимални 45 километри на час на копно.

Возилото е долго 3,4 метри, широко 2,52 метри и високо 2,3 метри. Тежи 1.300 килограми и може да носи товар до 1.000 килограми. Гумите се високи нешто повеќе од 1,5 м. и според произведувачот, може да надминуваат пречки високи околу 70 сантиметри. Придвижувано е од четири цилиндричен дизел мотор „Кубота“ и има мануелен менувач со 5 брзини. Чини околу 50 илјади долари.

Можеме да кажеме дека дури изгледа симпатично бидејќи е пошироко од напред па на некој начин изгледа како бубачка.

Погледнето го видеото каде што вози по замрзнато езеро, го крши мразот и потоа продолжува да се движи со помош на гумите кои функционираат како перки се додека повторно не допре на цврсто тло.

Поддржете ја нашата работа: