Запознајте го роботот Дарвин

Високи перформанси и напредни функции

– Вградена брзина на движење: 24,0 см /сек , 0,25 сек /чекор – корисникот  може да го подесува движењето.
– Вградено време за станување: 2.8 сек и 3,9 сек – корисникот  може да го подесува движењето.
– Вграден компјутер: 1,6 GHz Intel Atom Z530 на-табла 4GB флеш SSD
– Управување со контролер (CM-730): АРМ CortexM3 STM32F103RE 72MHz
– 20 активни модули (6 DOF нога x2 + DOF рака 3 х 2 + 2 DOF врат)
– Активатори со трајни метални брзини (Dynamixel MX-28)
– Сет за авто-одржување(лесни чекори и инструкции)
– Режим на чекање за ниска потрошувачка на енергија
– Батерија (30 минути на операции), полнач и надворешен адаптер за напојување
(Батериите може да се отстранат  од роботот  без исклучување)
-Повеќенаменска функционалност 

Дарвин чини 12.000 долари.

 Видео 1

Видео 2

 

Поддржете ја нашата работа: