Живот со лавови

СПОДЕЛИ

Лавовите се комплицирани животни, величествени од далечина, но многу опасни и незгодни за луѓето кои мораат да живеат со нив.

Тие се господари на саваната, но непријатели за овчарите и селаните. Затоа, не е чудно што популацијата на лавовите е значително намалена откако почнала да се шири човечката цивилизација.

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ
------- Донации -----------------------------------------------------------------------------BTC : 32CyCcnLh1wnLp5LqTm72BrWTsonxYtu7n --------------------------------------ETH: 0x5EB1a3010c339F794c2DA50Fd215Afc6B76334EA ----------------------------