Зошто баш „пивски“ стомак?

Кога  пиете пиво, вашиот црн дроб работи забрзано за  да го детоксицира алкохолот, наместо да ги топи мастите.  Додадете неколку пакетчиња чипс на равенката, можеби и кикирики и  добивате калории кои остануваат во вашето тело. Пивото само по себе е доста калорично, има околу 150 калории, па прашање на време е кога мастите ќе станат очигледни.

Зошто конкретно стомакот?  Одговорот се сведува на две работи  – пол и возраст.  После 35-тата година, кај повеќето мажи, метаболизмот се забавува. Додека мажите се со тенденција да се дебелеат во стомакот , мастите кај жените одат во колковите и задникот.

 

Поддржете ја нашата работа: