10 неверојатни фотографии од „Супермесечината“

Вчера (14 ноември 2016 година) на небото можевме да видиме ретка Супермесечина – нова или полна месечина која се наоѓаше на оддалеченост од 356.511 километри од центарот на Земјата, што всушност претставува најблиското растојание од 1948 година.

Ако ја пропуштивте, не грижете се, издвојуваме 10 од нашите најомилени фотографии досега.

 

 

 

 

 

 

1. Фримантл, Австралија

1

2. Редондо Бич, Калифорнија

2

3. Мадрид, Шпанија

3

4. „Mount Coot-tha“, Австралија

5. Хонг Конг

5

6. Ајла Виста, Калифорнија

6

7. Опсерваторија Лик, Калифорнија

7

8. Коко Бич, Флорида

8

9. Лондон, Англија

1479139675970

10. Истанбул, Турција

1479139483936

 

Поддржете ја нашата работа: