Адидас создаде 3Д печатени патики од пластичниот отпад од океаните

Адидас соработуваше со „Parley for the Oceans“ – организација посветена на намалување на пластичниот отпад во океаните, за да ги создаде овие 3Д печатени патики од рециклирана пластика од океаните.

Овие патики се само прототип, но целта е да се демонстрира како индустријата може да го промени дизајнот и да помогне да се спречи загадувањето на океаните, изјавуваат од Адидас.

2522

2522f

2522f1

Покрај тоа, Адидас вети дека ќе преземе и други мерки за да го намали загадувањето со пластика, односно дека нема повеќе да користи пластични ќеси во своите продавници, почнувајќи некаде од крајот на првата четвртина од 2016 година.

Поддржете ја нашата работа: