Четири причини поради кои е добро да пиете чај

СПОДЕЛИ

Доколку во текот на денот се напиете барем еднаш чолја чај, ќе си направите голема услуга. Нека тоа стане ваша здрава навика.

Еве зошто е добро да пиете чај:

1. Штити од настинки;

2. Има помалку кофеин од кафето;

3. Ни обезбедува цврсти и здрави коски;

4. Самиот ритуал на пиење чај ни дава одлична можност да се опуштиме и дружиме со пријателите.

Чаевите Good morning и Detox во својот состав содржат корен од ѓумбир и лист од зелен чај. Познато е дека овие компоненти содржат екстремно силни антиоксиданси, а останатите состојки му помагаат на телото во борбата против слободните радикали, го забрзуваат топењето на масното ткиво, имаат против воспалително дејство, и заштитно делуваат на функцијата на црниот дроб и внатрешните органи.

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ
------- Донации -----------------------------------------------------------------------------BTC : 32CyCcnLh1wnLp5LqTm72BrWTsonxYtu7n --------------------------------------ETH: 0x5EB1a3010c339F794c2DA50Fd215Afc6B76334EA ----------------------------