Кучињата се многу повеќе од сакани миленици- на почетокот грабливци, но со текот на својата еволуција доживеале неверојатни промени. Оваа серија ја опишува историјата на најдобриот пријател на човекот, следејќи ја историјата на кучињата и проучувајќи низа кучиња со најголем фокус на раните фази на припитомувањето.

Запознајте ја корисната улога на кучињата низ создавањето на современиот однос меѓу нив и луѓето. Серијалот исто ни открива и револуционерни научни истражувања кои докажуваат дека кучињата не разбираат подобро отколку што замислуваме и вековната врска меѓу човекот и кучето е чиста хемија.

Кучињата помогнале да се обликува светот каков што го знаеме. Ловејќи со нас ни помогнале да застанеме на врвот на синџирот на исхрана. Штитејќи ги нашите стада, помогнале од грабливци да еволуираме во одгледувачи. Служејќи се со својата сила и издржливост ни овозможија да живееме на најекстремните места на светот.

Следете го серијалот секоја недела на Дискавери и дознајте колку всушност нашите најдобри пријатели напредувале и ни помогнале низ времето.

Поддржете ја нашата работа: