Дали животните се способни за самоубиство? Од овој мост кучињата самите скокаат во смрт!

Доколку шетате куче во Шкотска, пазете се: Има еден мост во Западен Данбартроншир за кој се вели дека има необичен и честопати фатален ефект врз миленичињата, кои необјасниво скокаат во клисурата уште од 1950-тите. Во тоа време се смета дека 50 кучиња си го нашле крајот, а се проценува дека 600 преживеале.

Изграден во 1895 година, озлогласениот мост Овертун е наречен мост на самоубиство на кучиња, поради неговата грозна историја, но големото прашање зошто кучињата продолжуваат да се фрлаат над неговиот парапет, останува неодговорено.

Изненадувачки, се изнесени голем број на натприродни теории, при што популарната легенда ја признава таканаречената бела дама на Овертун. Се вели дека духот припаѓа на жалната вдовица на он Вајт, чиј татко Џејмс ја изградил блиската куќа Овертун. Локалното население тврди дека го забележало жалниот спектар, шетајќи по земјата, иако зошто е поврзано со кучињата и зошто тоа може да предизвика да скокаат во длабока клисура, не е јасно.

Актуелниот жител на Овертун Хаус, Боб Хил, понуди пореално објаснување, кажувајќи му на „Њујорк Тајмс“ дека мирисот на животни што се наоѓаат во клисурата, цицачи како минки и слично, ги примамува кучињата и ненамерно паѓаат доле поради дизајнот на мостот.

 

Без разлика дали станува збор за минки,духови или ништо од горенаведените, веројатно вреди да го чувате вашето куче при преминување на мостот Овертун.

Поддржете ја нашата работа: