Дали бебињата препознаваат кога родителот има близнак ?

Ова вирално видео можеби најдобро ја покажува способноста на бебињата да го препознаат родителот и кој од сетилата ги користат притоа.

Ако примерот од видеото не е само случајност , може да се забележи дека барем кога станува збор за татковците бебињата се наклонети доминантно да му веруваат на својот вид.

Интересен би бил сличен експеримент да се види реакцијата на бебето кога се работи за мајката, иако возраста на бебињата би требало да дадат различни резутати ( барем во теорија )

 

Поддржете ја нашата работа:
Ви благодариме за секоја ваша поддршка и донација