Еден литар од оваа течност чини 10 милиони долари, а само неколку капки можат да ве убијат

Отровот од жолтата скорпија може да биде смртонесен, ама може да ве направи имногу богати.

Жолтиот скорпион е еденод најсмртоносните видови на планетата, а еден галон (3,7 литри) од неговиот отров чини неверојатни 39 милиони долари.

Дури и да имате толку пари не би можеле да го купите целиот галон бидејќи овој отров се продава во многу мали количини. Само една капка помала од зрно на шеќер, би ве чинела 130 долари. За оваа цена постои добро оправдување. Отровот од оваа скорпија се извлекува рачно, една по една, а од една скорпија може најмногу да соберете два милиграми отров.

Поддржете ја нашата работа: