Големината на универзумот (Видео)

Универзумот е огромен и непознат простор. Во споредба со него, Земјата е многу мала. Постојат црни дупки милијарда пати поголеми од нашето Сонце, кое исто така е огромно, но претставува само една од стотиците милијарди ѕвезди само во нашата галаксија.

За да добиете претстава за големината на Универзумот, погледнете го видеото!

Поддржете ја нашата работа: