И малите слончиња сакаат да си играат во базен

Погледнете како ова мало слонче ужива додека за прв пат си игра во вода во детски базен.

Младенчето, кое сѐ уште нема име од зоолошката градина во Далас, е старо два месеци и тежи околу 100 кг. Иако премногу младо, а и претешко за да си игра во вакво базенче, тоа не го спречило слончето да ужива во својата игра додека чуварите од зоолошката го прскаат со црево.

Слоновите, особено младите се природно добри пливачи и нуркачи, користејќи ја сурлата како цевка преку која дишат.

Мајката на ова слонче е една афричка слоница која била спасен од сушата во Свазиленд.

Поддржете ја нашата работа: