Италијански космонаут во Меѓународната вселенска станица со униформа од „Ѕвездени патеки“

На фотографијата, 37-годишната Кристофорети носи униформа како на Кетрин Џејнвеј (Kathryn Janeway), жена – капетан на вселенскиот брод „Војаџер“ од серијата „Ѕвездени патеки“.

Под фотографијата таа напишала „Има кафе во нобулата … мислам на Драгон“ –укажувајќи на фактот дека вселенското летало „Драгон“ пристигнало на Меѓународната вселенска станица со уред за еспресо, специјално дизајниран за „кафенисување“ во вселената.

Така таа и оддава почит на Капетан Џејнвеј, додека пие „вселенско кафе“. Браво за г-ѓа Кристофорети.

Поддржете ја нашата работа: