Како би изгледало небото доколку небесните тела би биле поблиску до Земјата?

Вселената е преполна со прекрасни небесни тела, од меѓуѕвездени маглини до спектакуларни галаксии. Замислете како би изгледале тие доколку би биле многу поблиску до Земјата и би можеле да се видат на небото, без да се користи телескоп!?

Руската вселенска агенција „Роскокосмос“, неодамна направи серија на компјутерски симулации во кои се вклучени блиската галаксија Андромеда, Прстенестата маглина, па дури и масивна црна дупка. (Среќа што сме далеку од црната дупка). Погледнете како би изгледало сето тоа!

Поддржете ја нашата работа: