Како би изгледало небото кога Месечината би се заменила со планетите?

Ова видео претставува визуелизација на тоа како би изгледало небото кога Месечината би се заменила со некои од планетите, на истото растојание на кое се наоѓа и Месечината.

Планетите се прикажани во следниот редослед: Марс, Венера, Нептун, Уран, Јупитер и Сатурн. Меркур е намерно изоставен бидејќи не е многу поголем од нашата Месечина, па би изгледал слично.

Поддржете ја нашата работа: