Како да направите бизмут кристали?

Блескавите бизмут кристали со бои кои се прелеваат се прекрасни и хипнотички зашеметувачки.

Во видеото подолу можете да видите како самите да направите бизмут кристали во само неколку лесни чекори.

Забелешка: Иако бизмутот не е токсичен, неопходни се заштитни ракавици и очила при употреба. За најдобри резултати, се препорачуваат околу 2 кг. бизмут. 

 

Поддржете ја нашата работа: