Како изгледа изгрејсонцето и зајдисонцето од Меѓународната вселенска станица?

Астронаутите го гледаат изгрејсонцето и зајдисонцето околу 16 пати во текот на 24 часа, па погледнете како изгледа од нивна гледна точка.

Драматичниот поглед од станицата го покажува хоризонтот како што Сонцето се појавува и исчезнува, а промените на бојата се должат на аголот на сончевите зраци и нивното распрснување во атмосферата на Земјата.

Поддржете ја нашата работа: