Како може да ја замислиме четвртата димензија?

Брајан Грин, професор по физика и математика на Универзитетот Колумбија, ни објаснува како можеме да ја замислиме четвртата димензија за полесно да ја разбереме. Погледнете го видеото!

 

Поддржете ја нашата работа: