Кога ќе се спојат науката и уметноста се добива нешто фантастично

Многу луѓе сметаат дека уметноста и науката не одат заедно, меѓутоа некои од најфантастичните уметнички дела се креирани преку нивна комбинација.

Некои од најголемите уметници во историјата биле и најголемите научници, математичари, архитекти и инженери во своето време. Да се потсетиме на Микеланџело, Леонардо Да Винчи и многу други чии дела воодушевуваат и инспирираат како низ историјата така и во денешницата.

Во следново видео ќе видите само една од новите комбинации на уметноста и науката.

Поддржете ја нашата работа: