Колку години има вашето куче?

Кучињата созреваат побрзо од нас на почетокот, односно во првата година од животот. Па така, првата година од животот на нашето милениче всушност е еднаква на 15 човечки години.

А потоа, големината и расата на кучето се многу важни. На пример, помалите кучиња живеат подолго од поголемите. Поголемите кучиња пак, може на почетокот да стареат побавно, но својата зрелост започнуваат да ја достигнуваат веќе на 5-годишна возраст. Кучињата со среден раст, се наоѓаат некаде измеѓу.

Погледнете ја табелата за да ја пресметате возраста на вашето куче:

 

 

Поддржете ја нашата работа: