Колку големо може да биде едно цунами? (Видео)

Во видеото подолу, „RealLifeLore“ ја разгледува науката позади цинамито и прашањето колку масивно всушност може да стане. Верувале или не, може да биде многу поголемо отколку што си замислуваме и во некои случаи може да создаде бранови поголеми од најголемите згради кои човештвото ги има изградено.

Погледнете го видеото!

Поддржете ја нашата работа: