Колку се големи црните дупки? (Видео)

Црните дупки се огромни нешта кои со самото свое постоење и пркосат на физиката. Тие се толку чудни, што кога Ајнштајн за прв пат го предвидел нивното постоење, тој и самиот не верувал дека тие се всушност реални.

И не можеме да го обвиниме, со оглед на тоа што навистина е тешко да се поверува дека постои нешто толку масивно насекаде во космосот, што проголтува се’ што ќе му се најде на патот.

Но, како што поминувало времето и научниците се’ повеќе истражувале и пишувале за нив, едноставно престанавме да бидеме шокирани од тоа колку тие навистина се чудни и масивни. Се’ додека не го видовме ова видео.

Погледнете го видеото и дознајте колку навистина црните дупки можат да бидат големи и масивни.

Поддржете ја нашата работа: