Магијата на гушкањето

Дури и науката потврдува дека гушкањето придонесува за нашата среќа и здравје. Просечната прегратка трае само 3 секунди, а придонесува за намалување на крвниот притисок, намалување на стресот и олабавување на мускулите, слично на ефектите по масажа. Погледнете го видеото за повеќе детали. И гушкајте се!

 

Поддржете ја нашата работа: