Музика дизајнирана за подобро фокусирање

Сите ние сме се´ повеќе зафатени, а исто така и се´ повеќе расеани, дури и кога се обидуваме да го блокираме остатокот од светот со музика.

Но, целата музика не е еднакво создадена.

„Brain.FM“ е услуга за аудио стриминг создадена со помош на невролози за да се создаде музика која е научно дизајнирана да ја зголеми вашата продуктивност и да ви помогне да се фокусирате- без разлика дали се обидувате да учите, спиете или едноставно да се релаксирате.

Системот е дизајниран така што кога ќе одберете листа на песни за зголемување на вниманието, ќе ви се подобри фокусот и времето на реакција. Доколку одберете листа на песни за релаксација, ќе ви се подобри бавното длабоко спиење.

Сепак, резултатите од ова истражување се΄ уште се проверуваат и не се објавени во ниедно списание досега. Во меѓувреме можете да ги погледнете тука.

Можете да изберете листа на песни за одреден временски период, или пак на неопределено време доколку сакате музиката да ви свири во позадина во текот на целиот ден.

„Brain.FM“ може неограничено да го употребувате со месечна претплата од само 39 долари преку Академијата „ ScienceAlert“ (нормалната цена е 199,99 долари). Во моментов, ова е највисоко оценетиот производ.

Може да го испробате и за себе на овој линк.

Поддржете ја нашата работа: