Нов вирус се шири по „Facebook Messenger“

Деновиве треба да бидеме посебно внимателни бидејќи преку популарниот софтвер за комуникација „Facebook Messenger“ се шири нов досаден вирус.

Начинот на ширење се одвива на тој начин што ако стиснете на линкот што наводно е линк од видео што ви го испратил некој од вашите пријатели, можете да му овозможите на вирусот инсталира во вашиот уред програма која покра тоа што ќе ве бомбардира со досадни реклами можно е и да отвори порти и за друг вид на злоупотреба на вашиот уред.

tportal

Затоа внимавајте на што кликате додека сте на „Facebook Messenger“

Поддржете ја нашата работа: