Патување кон центарот на вселената

Во јуни 2013 година, група студенти на Стенфорд лансирале метеролошки балон, на неколку километри од Туба Сити, Аризона, САД.

Целта им била да направат снимки со висока резолуција од одредена област на височина од над 20 км. Прикачиле камери и го снимале патувањето како што балонот се искачил на 30 км. кон работ на вселената. Но, тогаш го изгубиле сигналот од опремата.

Две години подоцна, еден турист ја пронашол срушена на земјата. Ова е неверојатната снимка која тие ја направиле.

Поддржете ја нашата работа: