Почетокот на универзумот (+видео)

За да ја објаснат науката во ЦЕРН, односно за да објаснат што е тоа што го прават, научниците од ЦЕРН со оваа интересна анимација, на едноставен начин ни покажуваат како тие ги истражуваат прашањата за универзумот преку реплицирање на топлината, енергијата и активноста на првите секунди од животот на нашиот универзум, веднаш по „Биг Бенг“.

 

Поддржете ја нашата работа: