Погледнете како изгледаше времето во 2015 година

Сите знаеме дека 2015 година беше најтоплата година во историјата. Но, како точно изгледаше тоа?

Благодарение на сателитите кои се стационирани околу Земјата имаме можност да го гледаме нашето време од вселената 24/7. А благодарение на ова видео од организацијата „EUMETSTAT“ имаме можност да видиме како изгледаше нашето време во 2015 година.

Иако сите одвреме навреме знаеме да се жалиме на времето, мора да признаеме дека од оваа перспектива изгледа неверојатно.

Поддржете ја нашата работа: