Повеќе од 1300 роботи танцуваа за нов светски рекорд

Во 2016 година технолошките компании создадоа цела војска од роботи кои танцуваат за да ја добијат титулата “Најголем број роботи кои танцуваат истовремено“.

Во август 2017 година 1.069 роботи ја добија оваа титула во Кина, но само пред неколку дена, во Гинисовата книга на рекорди беше поставен нов рекорд.

Овој пат титулата ја однесоа Италијанците кои направија платформа од 1.372 роботи кои танцуваат истовремено. Секој од нив е висок 40 сантиметри и изработен од алуминиум и пластика.

Поддржете ја нашата работа: